Friday, November 12, 2010

malam ini : malam kami

malam ini..
aku gembira...
gembira sebab malam ini malam kami..
malam membuat kami tersenyum lebar semanis gula batu.
malam ini kami ungkap kembali kisah2 kami masa jd junior dulu...
malam ini mereka n aku buka cerita "malu" aku..
malu besar rasenyer...tapi terima saje kenyataan sebab itu aku...he3.
mereka mampu menerima Aku sebagaimana aku mencipta identiti diriku.

cerita petama yg mereka buka petang tadi..bagaimana meklis ( ?? )) kenal aku.
[ masa junior meklis kenal aku tyme die dengar kisah dak junior gaduh dengan senior lelaki . !! bukan pakai mulut tau..lebey kurang beradu tenaga macam aku main silat olahraga dulu2.. .] [ maaflah kat senior laki tu...aku terbawak2 perangai sekolah2 katakan...moral of the story..jangan berani nk injak2 maruah perempuan dgn senang. Aku bukan ape...tyme 2 die bleh plak mengata kwn2 aku suke haty. dahlah kena buli dgn dak2 gurl bacth die...tyme2 skolah dulu manelah ade istilah2 orang nak buli2 aku nie....kang tak pasal2 meletop semuanya kat die][kena gak amaran dr HEP][sape kaki report tah!.][tyme 2 gak tyme tension kot.....diri aku still half2 nak jadik cikgu ke tak..masuk maktab a.k.a IPG pun kena paksa-maksa ngan mak ayah ][skung dah okeh er...dah ikhlas pun nk jadik cikgu.. :)]  ZAMAN KANAK2 REBINA NAK MULA BERTAPAK JAUH DR MAKAYAH KATAKAN. HA3

cerita kedua yg aku buka tyme duk2 lepak malam tadi ...:)
[masa aku junior gak....hari tu ade pertandingan pidato kat maktab katakan. setiap kelas wajib hantar dua orang wakil. 1 laki n 1 perempuan. alih2..tiba2 nama aku naik kena pergi pidato. rrr..tension kot..dalam hidup aku mane penah aku masuk2 benda macam nie. lau suh aku telompat2 kat padang tu maen sukan aku blehlah masuk akal...pidato pun aku leh betukar dengan debat...bleh plak diaorg suh aku masuk. nak taknak.......dalam keadaan PAKSARELA aku masuk jeklah. malam tu..macam persediaan aku buat. pidatolah..malam tu jugaklah aku baru belajar nk bercakap dalam bahasa pidato..karangan dalam bentuk pidato..isi2 pidato..maklumlah...SPM BM AKU B. he3. (malu ler kt org melayu mcm aku nie) hafal2 punyer hafal..tibalah esok hari pertandingan......tyme turn aku..aku naik dengan penuh gah..siap pakai KOD lah. (pinjam punyer)....alih2...mukahdimah pidato kat depan tu pun aku lupe...aku gabra kot. tgok senior depan aku tersengih2. ha3..pastu dengan tanpa rasa bersalah...aku cakap sekian terima kasih...n aku blah lari luar dewan]. memang gempak satu maktablah...ha3] [ moralnya...JANGAN PAKSA ORANG YG XBAKAT MACAM AKU] 

"PAHIT NAK TELAN SEMUA TU..TAPI IA MENGAJAR AKU SEMAKIN HARI SEMAKIN MATANG KOT. BETAPA AKU SEORANG BUDAK HINGUSANNYER DULU. SELENGA PAYA LAH KATANKAN. KENANGAN ITU SATU TITIK TOLAK UNTUK AKU BERFIKIR SEBELUM BERBUAT SESUATU :)"


1 comment:

thecpits said...

pengalaman mengajar kite mnjadi lbh baek dari diri kita............